Sürekli Eğitim Merkezinden "Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimi Programı" Kursu

22.02.2020

4000 TL (KDV Dahil)

Cumartesi – Pazar  saat 08.00 – 18.00 arası

450 Saat (Teorik:300, Uygulama:120, Süpervizyon:30 saat)

Yönetmelik:

Aile Danışmanlığı Sertifikası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 04.09.2012 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren 28401 Sayılı “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Yönetmeliği” uyarınca Aile Danışma Merkezlerinde Aile Danışmanlığı hizmetinin verilebilmesi için alınması gereken Aile Danışmanlığı Eğitimi sonunda düzenlenen sertifikadır.

Eğitimin Amacı:

-Bingöl Üniversitesi olarak alanında uzman eğitmenlerimizle gerçekleşecek programın temel amacı; ailedeki her bireyin kişisel ve sosyal hayattaki sorunlarının çözümü noktasında onlara destek olabilecek profesyonel kişiler yetiştirmektir. Toplumu oluşturan en önemli yapı olan ailenin daha mutlu, huzurlu, paylaşımcı, birbirlerine karşı daha anlayışlı olması toplum içinde bireysel olarak da çok önemli bir noktadır. Ailede yaşanan ölüm, hastalık, evlilik, boşanma, ayrılık gibi birtakım olaylar ailedeki bütün bireyleri farklı derecelerde etkilemekle birlikte her birey için son derece önemlidir. Bu noktada Aile Danışmanlığı Eğitimi; bireylerin içine girdikleri sorunlarla başa çıkabilmeleri ve bu süreci birbirlerine destek olarak atlatabilmeleri için gerekli olan desteği sağlayacak meslek uzmanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Program Çıktısı:

Bu sertifikaya sahip olanlar Türkiye'nin her yerinde Aile Danışmanlığı Merkezi açma yetkisine sahip olacaklardır.

Eğitime Kimler Katılabilir:

* Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre eğitime başvurabilecek meslek grupları şunlardır;

-Sosyal Hizmet,

-Çocuk Gelişimi,

-Psikoloji,

-Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,

-Hemşirelik,

-Tıp,

-Sosyoloji Mezunları.

Eğitim Ücreti: 4000 TL (Üniversitemiz öğrencilerine %15 indirim, Üniversitemiz personeli ve personel eş ve çocuklarına %10 indirim uygulanır.)

Önemli Açıklamalar:

- Kursiyerlerin Eğitim Programına %70 devam zorunluluğu olacaktır.

- Kursiyerlerin eğitim programı sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları için 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

-Sınavda başarısız olan kursiyerlere ikinci bir sınav hakkı tanınır.

- Başarılı olan adaylara Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü onaylı “Aile Danışmanlığı Sertifikası” verilecektir.

NOT: İlan edilen eğitimin açılması için asgari katılımcı sayısı 15 kişidir.

• Diploma Fotokopisi

Başvuru Yeri:

Bingöl Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (BÜSEM), Enstitüler Binası Giriş Kat.

Web adresi: busem.bingol.edu.tr